Muzlu Krep

Yayınlanma Tatlılar

ZORLUK: zor

MALZEMELER

  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 tutam tuz
  • 100 gr bal
  • 5 yumurta
  • 200 gr un
  • sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Yumurtaları, şekeri, unu, tuzu, 2 tatlı kaşığı sıvı yağı sütle karıştırın. Yapışmaz bır tavayı ısıtıp içıne bıraz sıvı yağ dökün. Yağı tavanın her yerine eşit yayın ve fazlalığını alın. Hazırladığınız krep hamurundan ince bir hamur yapacak kadar alarak teflon tavaya dökün. Sallayarak her yere eşit oranda dağılmasını sağlayın. İki tarafını da aynı şekilde kızartıp, tavadan alın. Gerektikçe tavayı yağlayarak bütün krepleri kızartın. ݝçlerine bal döküp. dilim dilim kestiğiniz muzları balın üzerine yerleştirin. Rulo yapıp, dilimleyerek servis yapın.