Peynirli Tatlı

Yayınlanma Tatlılar

ZORLUK: kolay

MALZEMELER

  • 300 gr taze lor (yada labne peyniri)
  • 5 çorbakaşığı tozşeker
  • 100 gr kakao
  • 200 gr bisküvi
  • 50 gr şamfıstığı
  • hindistan cevizi rendesi
  • 2-3 çorbakaşığı rom
  • Karışık meyve şekerlemesi
  • süt
  • 4 Kişilik

HAZIRLANIŞI

Taze lor (veya labne) peynirini krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Kakaoyu katıp yeniden iyice karıştırın. Tozşekeri ilave edin. Bisküvileri toz haline gelinceye kadar dövüp karışıma katın. Karışıma, kıyılmış şamfıstıklarını ilave ettikten sonra biraz süt ve romla yumuşatın. Kalıbı fimle döşeyin. Hazırlanmış karışımı buzdolabında en az 2.5- 3 saat bekletin. Servis sırasında, servis tabağına kalıbı ters yüz edip, filmi çıkarın. Tatlının üzerini rendelenmiş hindistan cevizi ve karışık meyve şekerlemeleriyle süsleyin.