Portakal Bavaruaz

Yayınlanma Tatlılar

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 10 gr jelatin
  • 2 yumurta sarısıyla beyazı ayrılmış
  • 50 gr şeker
  • 1/4 lt süt
  • 125 gr krema
  • 2 portakal

HAZIRLANIŞI

Jelatini suyun içine koyarak yumuşatın, yumurta sarısı ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın. Sütü kaynatıp bu karışıma ekleyin soğuması için bırakın. Portakalların suyunu sıkıp kabuğunu rendeleyin ve jelatinle beraber karışıma ekleyin. Yumurta beyazı ve kremayı çırpın ve karışıma ekleyin. Karışımı yağlanmış kaplara boşaltın ve buzdolabında soğutun. Servis ederken üzerine isteğe bağlı konyak ya da badem likörü koyabilirsiniz ya da portakal dilimleriyle süsleyebilirsiniz.