Sütlü İrmik Tatlısı
ZORLUK:
MALZEMELER
-
1 kg süt
-
1 su bardağı irmik
-
7 çorba kaşığı toz şeker
-
1 paket vanilya
-
1 çorba kaşığı margarin
-
1 çorba kaşığı hindistancevizi
-
süs için:
-
hindistancevizi
-
dövülmüş antep fıstığı veya tarçın
HAZIRLANIŞI
Soğuk süte toz şeker ve irmiği ekleyip kaynatın. Biraz koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya margarin ve 1 çorba kaşığı hindistancevizi ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Boza kıvamına gelince ıslatılmış tepsi veya bir kalıba döküp soğutun.
Üzerini antep fıstığı veya tarçınla süsleyip dilimleyerek soğuk olarak servis yapın.