Sütlü İrmik Tatlısı

Yayınlanma Tatlılar

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 1 kg süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 7 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı hindistancevizi
  • süs için:
  • hindistancevizi
  • dövülmüş antep fıstığı veya tarçın

HAZIRLANIŞI

Soğuk süte toz şeker ve irmiği ekleyip kaynatın. Biraz koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya margarin ve 1 çorba kaşığı hindistancevizi ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Boza kıvamına gelince ıslatılmış tepsi veya bir kalıba döküp soğutun.

Üzerini antep fıstığı veya tarçınla süsleyip dilimleyerek soğuk olarak servis yapın.