şam Sütlacı

Yayınlanma Tatlılar

ZORLUK: kolay

MALZEMELER

  • 1/2 gr damla sakızı
  • 350 gr pirinç
  • 1/4 litre süt
  • şurup için:
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1/5 bardak su

HAZIRLANIŞI

Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra sütle birlikte koyu bir lapa haline gelene dek sık sık karıştırarak pişirin. Pirince, dövüp, toz haline getirdiğiniz sakızı katıp, karıştırın. Bu karışımı servis yapacağınız kaselere iki parmak kalınlığında boşaltıp, soğumasını bekleyin. Bu arada şurubu hazırlayın. şeker ve suyu koyu bir şurup haline gelene dek kaynatın. İçıne limon suyunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra şurubu soğutun. Sütlacı üzerine döküp servis yapın.