şekerpare 4
ZORLUK:
MALZEMELER
-
1 adet yumurta
-
3 çorba kaşığı yoğurt
-
1 kahve fincanı şeker
-
1 çay kaşığı karbonat
-
1/2 paket margarin
-
1 çay bardağı zeytinyağı
-
un
-
şurup malzemesi :
-
3 su bardağı şeker
-
2 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Margarini eritin, yumurtayı şekerle kanştırıp yağları ilave edin. Yoğurt, karbonat ve elenmiş unu katarak yumuşakça bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde parçalara aynrıp , elinizin içinde yassıltın, içine dövülmüş ceviz koyup kapatn. Tepsiye dizip 170 derece ısılı fırında 45-50 dakika pişirin. Soğuduğunda üzerine hazırlanmış sıcak şurup dökün. Soğuk olarak servis yapın.