Yalancı Soslu Tavuk Göğsü

Yayınlanma Tatlılar

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 1 kg süt
  • 1/3 paket margarin
  • 2 kahve fincanı un
  • vanilya veya damla sakızı
  • sosu için :
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 50 gr margarin

HAZIRLANIŞI

Yağı eritip unu yağın içinde kokusu çıkıp hafif pembeleşene kadar kavurun. Ilık sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırın. şekeri ilave edin. Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha ateşte tutup alın. Vanilyayı veya damla sakızını ekleyin. Mikserle 10 dakika kadar çırpın. Servis kabına alıp soğumaya bırakın. Buna yalancı tavuk göğsü diyebiliriz.

Diğer tarafta 50 gr margarini eritip, ılık su hariç kalan malzeme ile mikserle karıştırın. Eğer çok katı olursa ılık su ekleyin. Oldukça koyu bir sos elde edince hazırlanan tavuk göğsünün üzerini kaplayacak şekilde yayın. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.