Altın Kesesi

Yayınlanma Tatlılar

ZORLUK: zor

MALZEMELER

  • 2 PAKET MISIR NİşASTASI
  • 2 TANE YUMURTA
  • 1/2 KABARTMA TOZU
  • 250 GR MARGARݝN
  • 3 SU BARDAݐI UN
  • 1 SU BARDAݐI PUDRA şEKERݝ
  • ݝÇݝ ݝÇݝN:
  • FISTIK,TARÇIN,PUDRA şEKERݝ

HAZIRLANIŞI

MARGARݝN VE UNU KARIşTIR, ݝÇݝNE PUDRA şEKERݝNݝ EKLE, YUMURTA VE MISIR NݝşASTASINI ݝLAVE EDݝP YOݐUR. SON OLARAK KABARTMA TOZUNU EKLEYݝP HAMUR HALݝNE GELENE KADAR YOݐUR. HAMURDAN 3-4 CEVݝZ BÜYÜKLÜݐÜNDE PARÇA KOPAR. BU PARÇANIN ݝÇݝNE 1 YEMEK KAşIݐI KAKAO EKLE VE YOݐUR.KAKAOLU VE SADE HAMURU 15-20 DK ODA ISISINDA DݝNLENDݝR.HAMURDAN CEVݝZ BÜYÜKLÜݐÜNDE KOPAR VE ݝÇLݝ KÖFTE YAPAR GݝBݝ ݝÇݝNݝ PARMAݐINLA AÇ.KÜÇÜK BݝR KESE şEKLݝNDE OLACAK.

DAHA ÖNCEDEN HAZIRLANAN ݝÇݝ (FISTIK,PUDRA şEKERݝ VE TARÇIN KARIşIMI)BU AÇILAN HAMURUN ݝÇݝNE KOY. ELݝNLE AݐIZINI BÜZ YANݝ HAMURU TOPLA.KAKAOLU HAMURDAN UZUN şERݝT YAP VE KESENݝN KENARLARINDAN GEÇݝR. BU HAMURDAN KESENݝN ÜZERݝNE ݝSTEDݝݐݝNݝZ şEKݝLLERݝ VEREREK SÜSLEYݝN.HAMURUN HEPSݝ BݝTݝNCE ÖNCEDEN ISITILMIş FIRINDA PݝşİRݝN. PEMBELEşİNCE FIRINDAN ÇIKARIN.SOݐUDUKTAN SONRA SERVݝS YAPIN.