Altın Kesesi
ZORLUK:
MALZEMELER
-
2 PAKET MISIR NİşASTASI
-
2 TANE YUMURTA
-
1/2 KABARTMA TOZU
-
250 GR MARGARİN
-
3 SU BARDAİI UN
-
1 SU BARDAİI PUDRA şEKERİ
-
İÇİ İÇİN:
-
FISTIK,TARÇIN,PUDRA şEKERİ
HAZIRLANIŞI
MARGARİN VE UNU KARIşTIR, İÇİNE PUDRA şEKERİNİ EKLE, YUMURTA VE MISIR NİşASTASINI İLAVE EDİP YOİUR. SON OLARAK KABARTMA TOZUNU EKLEYİP HAMUR HALİNE GELENE KADAR YOİUR. HAMURDAN 3-4 CEVİZ BÜYÜKLÜİÜNDE PARÇA KOPAR. BU PARÇANIN İÇİNE 1 YEMEK KAşIİI KAKAO EKLE VE YOİUR.KAKAOLU VE SADE HAMURU 15-20 DK ODA ISISINDA DİNLENDİR.HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜİÜNDE KOPAR VE İÇLİ KÖFTE YAPAR GİBİ İÇİNİ PARMAİINLA AÇ.KÜÇÜK BİR KESE şEKLİNDE OLACAK.
DAHA ÖNCEDEN HAZIRLANAN İÇİ (FISTIK,PUDRA şEKERİ VE TARÇIN KARIşIMI)BU AÇILAN HAMURUN İÇİNE KOY. ELİNLE AİIZINI BÜZ YANİ HAMURU TOPLA.KAKAOLU HAMURDAN UZUN şERİT YAP VE KESENİN KENARLARINDAN GEÇİR. BU HAMURDAN KESENİN ÜZERİNE İSTEDİİİNİZ şEKİLLERİ VEREREK SÜSLEYİN.HAMURUN HEPSİ BİTİNCE ÖNCEDEN ISITILMIş FIRINDA PİşİRİN. PEMBELEşİNCE FIRINDAN ÇIKARIN.SOİUDUKTAN SONRA SERVİS YAPIN.