Armutlu Muz

Yayınlanma Tatlılar

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • yarım kg olgun armut
  • 1 limonun suyu
  • 5 çorbakaşığı tozşeker
  • 4 dilim ananas
  • 10 adet böğürtlen
  • 2 adet muz
  • 2 adet kiwi
  • 1 çorbakaşığı hindistancevizli krema
  • 5 gramlık 3 adet yaprak jöle
  • 4 Kişilik

HAZIRLANIŞI

Yaprak jöleyi suda eritin. lyice sıktıktan sonra, kısık ateş üzerindeki bir kaba koyduğunuz limon suyunda bırakın. Armutları soyup çekirdek kısmını temizleyip , kuşbaşı iriliğinde doğrayın. Muzlar, tozşeker ve jöleyle birlikte mikserden geçirip krema kıvamına getirin. Kremayı yüzük şeklindeki dört kalıba boşaltın ve 3 saat kadar buzdolabında bekletin.