Armutlu Muz
ZORLUK:
MALZEMELER
-
yarım kg olgun armut
-
1 limonun suyu
-
5 çorbakaşığı tozşeker
-
4 dilim ananas
-
10 adet böğürtlen
-
2 adet muz
-
2 adet kiwi
-
1 çorbakaşığı hindistancevizli krema
-
5 gramlık 3 adet yaprak jöle
-
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Yaprak jöleyi suda eritin. lyice sıktıktan sonra, kısık ateş üzerindeki bir kaba koyduğunuz limon suyunda bırakın. Armutları soyup çekirdek kısmını temizleyip , kuşbaşı iriliğinde doğrayın. Muzlar, tozşeker ve jöleyle birlikte mikserden geçirip krema kıvamına getirin. Kremayı yüzük şeklindeki dört kalıba boşaltın ve 3 saat kadar buzdolabında bekletin.