Bağdat Sütlacı

Yayınlanma Tatlılar

ZORLUK: kolay

MALZEMELER

  • 4 kişilik
  • 1 lt süt
  • 2 adet dövülmüş damla sakızı
  • 75 gr kırık pirinç
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 150 gr toz şeker
  • 100 gr kaymak
  • tuz

HAZIRLANIŞI

Bir kaba pirinci ve 1,5 su bardağı su koyarak suyunu çeken kadar haşlayın ve süzün. Tuz, sakız, haşlanan pirinç ve sütü karıştırın. Sütlaç lapamsı bir hal alana dek pişirin. Bekletmeden kaselere alın. Başka bir tencerey 1/2 su bardağı su, toz şeker ve limon suyunu karıştırın. Koyuca bir şurup kıvamına gelene kadar karıştırarark pişirin. Soğumaya bırakın. şerbet soğuyunca iyice soğuyan sütlacın üzerine dökün ve kaymakla beraber servis yapın.