İrmik Helvası Mehmika Usulü

Yayınlanma Tatlılar

ZORLUK: zor

MALZEMELER

  • 250 gr TEREYAݐI
  • 500 gr İRMݝK
  • 1000 gr TOZ şEKER
  • 500 gr SÜT
  • 1000 gr SU
  • 100 gr DOLMA FISTIݐI
  • 500 gr TUZSUZ KݝLݝS PEYNݝRݝ veya TUZSUZ DݝL PEYNݝRݝ

HAZIRLANIŞI

Derince bir tencerece su, süt ve şeker arada bir karıştırılarak iyice eriyinceye kadar kaynatılır. Diğer bir tencereye tereyağı konup içine konulan dolma fıstıkları devamlı karıştırılarak yağı yakmamaya özen göstererek 5-6 dakika kavrulup üzerine irmik eklenir. ݝrmik altın sarısı renk alıncaya kadar devamlı karıştırılmalı ve kesinlikle kararmamalıdır.Kavurma işlemi btince üzerine davamlı şekilde karıştırarak önceden hazırlanan sütlü şurup dökülür ve dibi tutmamasına özel gösterilerek koyuca kıvam alıncaya kadar 20 dakika kadar pişirilir. Pişen helvanın içine ince ince didilmiş tuzsuz dil veya kilis peyniri eklenip karıştırmaya devam edilir. 5 dakika sonra helva kaşığığ çekince uzayan hale gelecektir Soğutularak yenebileceği gibi. sıcak sıcak servis edilmesi daha uygun olur.