Karamelalı Elma Tatlısı

Yayınlanma Tatlılar

ZORLUK: zor

MALZEMELER

  • 1 limon
  • 1 kg elma
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 6 çorba kaşığı esmer şeker
  • 5 çorba kaşığı tereyağ (yada margarin)
  • 4 çorba kaşığı galeta unu
  • bitter çikolata (*)
  • bisküvi (*)
  • (*) süslemek için kullanabilirsiniz.
  • 4 Kişilik

HAZIRLANIŞI

Elmaları soyup, dilimleyip bir kaba koyun. Buna 1 çorbakaşığı toz şeker ve bir limonun suyunu katın. Ağzını kapatıp kısık ateşte, yaklaşık 20 dakika pişirin. Elmalar iyice yumuşamalı. Yağı çözdürüp galeta unu ve esmer şekeri ilave edin. Kısık ateşe koyup karıştırarak karamela kıvamına getirin. Kaselere sırasıyla bir kat elma, bir kat karamela döşeyerek malzemeyi bitirin. Soğuması için buzdolabına koyun. Dilerseniz, rendelenmiş bitter çikolata ve kedi dili veya benzeri bisküvilerle süsleyebilirsiniz.