Keşkül

Yayınlanma Tatlılar

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 4 kişilik
  • 30 gr pirinç unu
  • 50 gr hindistancevizi
  • 150 gr toz şeker
  • 1 lt süt
  • 25 gr iç antepfıstığı
  • 50 gr lohusa şekeri
  • 150 gr kaymak
  • 50 gr iç badem

HAZIRLANIŞI

Hindistancevizini yaklaşık 10 dakiak sütle beraber kaynatın. İnce süzgeçten geçirdikten sonra bir tencereye alın. Daha sonra süte toz şeker ekleyin ve şeker eriyene kadar kaynatın. 1/2 su bardağı su ile pirinç ununu iyice karıştırın ve kaynamakta olan süte yavaşça ekleyin. Keşkül koyulaşana kadar yaklaşık 20 dakika kaynatın. Bekletmeden kaselere paylaştırın, donmasını bekleyin. Fıstık ve bademi kaynar suda 1-2 dakika vekletin ve sonra soyun. Lohusa şekerlerini havanda dövün. Keşkülü fıstık, lohusa şekeri ve badem ile süsleyip servis yapın.