Keşkül
ZORLUK:
MALZEMELER
-
4 kişilik
-
30 gr pirinç unu
-
50 gr hindistancevizi
-
150 gr toz şeker
-
1 lt süt
-
25 gr iç antepfıstığı
-
50 gr lohusa şekeri
-
150 gr kaymak
-
50 gr iç badem
HAZIRLANIŞI
Hindistancevizini yaklaşık 10 dakiak sütle beraber kaynatın. İnce süzgeçten geçirdikten sonra bir tencereye alın. Daha sonra süte toz şeker ekleyin ve şeker eriyene kadar kaynatın. 1/2 su bardağı su ile pirinç ununu iyice karıştırın ve kaynamakta olan süte yavaşça ekleyin. Keşkül koyulaşana kadar yaklaşık 20 dakika kaynatın. Bekletmeden kaselere paylaştırın, donmasını bekleyin. Fıstık ve bademi kaynar suda 1-2 dakika vekletin ve sonra soyun. Lohusa şekerlerini havanda dövün. Keşkülü fıstık, lohusa şekeri ve badem ile süsleyip servis yapın.