Laz Böreği

Yayınlanma Tatlılar

ZORLUK: zor

MALZEMELER

  • Muhallebisi için :
  • 1 kg süt
  • 3 adet yumurta
  • 1.5 bardak un
  • yarım paket yağ
  • 3 bardak şeker
  • 1 fincan yoğurt
  • Yufka için malzemeler :
  • 1/2 kg un
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • yarım fincan sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Muhallebinin yapılışı:

Sütü, şekeri, unu, yumurtayı, yağı karıştırarak pişirin pişirdikten sonra içine vanilya ile bir fincan yoğurdu katın soğumaya bırakın.

Hamuru yoğurun, yarım saat dinlendirin baklava yufkası gibi açın yufkayı 8 cm genişliğinde uzun şeritler halinde kesin muhallebiyi kesilen şeritlere koyun ve muska şeklinde katlayarak kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin üstünede sıvı dökün. Kızarıncaya kadar pişirin