Limonlu Puding
ZORLUK:
MALZEMELER
-
2 limon
-
100 gr tereyağ veya margarin
-
100 gr toz şeker
-
3 yumurta
-
50 gr un
-
25 gr badem
-
1 çay kaşığı kabartma tozu
-
1.5 su bardağı süt
-
6 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Fırını 180 dereceye ayarlayı, ısıtın. Oval bir fırın kabını yağlayın. Bir kapta limon kabuğunu, şekeri ve tereyağ (veya margarini) ve iyice karıştırın. Daha sonra yumurta akları, un, badem ve kabartma tozunu da ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Bu karışıma limon suyu ve sütü de kattıktan sonra bir kere daha karıştırın. Önceden hazırladığınız fırın kabına döktükten sonra kabı, içi yarısına kadar su dolu geniş bir kabın içine koyun.
Pudingi yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serptikten sonra servis yapın.