Meyveli Kup
ZORLUK:
MALZEMELER
-
500 gr krem şanti
-
250 gram taze (dondurulmuş da olabilir) vişne
-
200 gram yoğurt
-
vişne suyu
-
5 çorbakaşığı toz şeker
-
krema
-
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Krem şanti ve yoğurdu iyice karıştırın. Vişneleri tozşekerle 10-12 dakika kısık ateşte çevirdikten sonra, soğumaya bırakın. şekerli vişnelerin yarısını yoğurtlu karışıma ilave edin ve buzlukta 30 dakika bekletin. Üzerinde buz kristalleri oluşunca dışarı çıkarın ve çatalla ezin. Kup kadehinin dibine, önceden ayırdığınız vişneleri koyun. Üzerine bir parça vişne suyu gezdirdikten sonra yoğurtlu karışımdan döküp, üstünü krema ile süsleyip servis yapın. Arzu ederseniz kenarına küçük gofretler koyabilirsiniz.