Muzlu Puding
ZORLUK:
MALZEMELER
-
60 gr margarin (veya tereyağ)
-
1 tatlı kaşığı tarçın
-
50 gr pudra şekeri
-
120 gr kuru üzüm
-
4 yumurta
-
40 gr un
-
1 limon
-
8 muz
HAZIRLANIŞI
Bir puding kalıbını yağlayıp, unlayın. Üzümleri ılık suda 10 dakika kadar ıslatın. Muzları soyup, püre yapıp, bir kaseye koyun. Yağı küp küp kesip muzun içine katın. Unu çırparak azar azar ilave edin. Unu karışıma yedirdikten sonra karıştırmaya ara vermeden yumurtaların sarılarını teker teker katın. 1 tanesini yedirmeden ikinciyi kırın. Üzümleri sudan çıkartıp, kurutun. Rendelenmiş limon kabuğuyla birlikte karıştırın. Yumurta aklarını kar haline getirene dek çırpın. Önceden hazırladığınız karışıma azar azar katın. Bu hamuru yağlanıp, unlanmış kalıba boşaltın. Üzerine pudra şekeri ve tarçını beraberce karıştırıp, serpin. 180 dereceye ayarladığınız fırında katılaşana kadar pişirin. Puding pişince kalıbın içinde ılınmaya bırakın. Servis tabağına tersyüz edip, çıkartın. Soğutup, seıvis yapın.