Den Çorbası

Yayınlanma Çorbalar

ZORLUK: kolay 

MALZEMELER

  • 250 gr yarma
  • 10 su bardağı kemik suyu
  • 1 adet soğan
  • 500 gr yoğurt
  • ½ adet limon suyu
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 kahve fincanı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • ½ çay kaşığı nane
  • ½ çay kaşığı kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI

Yarmayı haşlayın ve ayrı bir tencerede un, yumurta ve 1 çay bardağı suyu pütürsüz olana kadar karıştırın. Üzerine kemik suyunu ilave edin ve haşlanmış yarmayı da karıştırarak ekleyin. Diğer bir kapta, ince doğranmış soğanı 1 yemek kaşığı tereyağında sote edin, yoğurdu yedirin, naneyi ve limon suyunu da ekleyin. Bu karışımı tuz ve karabiber ile birlikte kaynayan çorbaya ekleyin. Ayrı bir yerde 2 yemek kaşığı tereyağı ile kırmızıbiberi kızdırıp, pişmiş çorbanın üzerine gezdirin.