Piliç Etli Pirinç Çorbası

Yayınlanma Çorbalar

ZORLUK: çok kolay 

MALZEMELER

  • (6 kişilik)
  • 2 bardak haşlanmış Amerikan pirinci
  • 1 orta boy kereviz
  • 2 orta boy havuç
  • Yarım demet maydanoz
  • 10 bardak tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Karabiber
  • Kuru kekik yaprağı
  • Defne yaprağı
  • Garnitür için dilimlenmiş limon

HAZIRLANIŞI

Tavuk suyu, doğranmış soğan, kereviz, havuç, maydanoz, biber, kekik ve defne yaprağını kapaklı bir tavaya koyun. Kaynayıncaya kadar pişirin. Bir iki defa karıştırıp ateşin altını kısın. Ağzı açık olarak 10-15 dakika kaynatın. Küp şeklinde doğradığınız tavuk etini ilave edin ve 5-10 dakika daha kaynatın. Ocağı kapadıktan sonra limon suyu ilave ederek karıştırın. Dilimlenmiş limon ile servis yapın.