Tavuklu Erişte Çorbası

Yayınlanma Çorbalar

ZORLUK: çok kolay 

MALZEMELER

  • 1 adet havuç
  • 1 adet yeşil kabak
  • 2 sap kereviz
  • 1 adet tavuk şnitzel
  • 1 bardak erişte
  • 2 bardak tavuk suyu
  • 2 bardak su
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber

HAZIRLANIŞI

Tavugu tırnak büyüklüğünde küçük parçalar halinde doğrayın. Çorbayı pişireceğiniz tencereye önce tereyağını koyup kızdırın sonra tavukları ilave edin. Tavuklar pembeleşince içine küçük kareler halinde doğradığınız

havuçları ilave edin ve birlikte kavurun. Kabakları kabuklarını soymadan, kereviz sapları ile birlikte küçük kareler halinde doğrayın ve

tencereye ilave edin. Tavuk suyunu ve suyu ilave edip kaynatın. Servis yapmadan 10 dakika önce tuz, karabiber ve erişteleri ilave edin ve

erişteler pişinceye kadar kaynatın. Sıcak servis yapın.