Sebzeli Tavuk Güveç

Yayınlanma Et Yemekleri

ZORLUK: normal 

MALZEMELER

  • 750 gr Tavuk (kemikli kuşbaşı)
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet patetes
  • 2 domates
  • 2 sivribiber
  • 2-3 adet soğan
  • 4-5 ad.sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı salça

HAZIRLANIŞI

Tüm sebzeler soyulur, iri iri doğranılıp kızartılır, tavuklar da aynı şekilde yağda kızartılır. Tepsiye önce tavuk etleri, üzerlerine de sebzeler konulur. Soğanlar iri iri doğranılarak, sarımsak, biber ile yağda kavrulur. Domatesler küp seklinde doğranılarak salça baharat ve yarım su bardağından biraz fazla sıcak su ileve edilerek et etlerin üzerine dökülür. Fırında 40 dk. pişirilir.