Pastırmalı Peynirli Poğaça

Yayınlanma Hamur İşleri

ZORLUK: kolay

MALZEMELER

  • 5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sızma yağ
  • 1/2 paket margarin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • pastırmalı iç için:
  • 200 gr pastırma
  • 1 demet maydanoz
  • peynirli iç için :
  • 200 gr beyaz peynir
  • 1 demet maydanoz

HAZIRLANIŞI

Yumurtanın sarısını ayırın. Margarini eritin.Yumurtanın akını, un, tuz, kabartma tozu, sıvı yağ, margarin ve yoğurdu karıştırın.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.Dinlenmeye bırakın.Bu arada içleri hazırlayın. Pastırmaları küçük küçük doğrayın. Peyniri rendeleyin. İnce ince kıydığınız maydanozlarla pastırmaları harmanlayın. Aynı işlemi peynirle de yapın. Hamuru iki eşit parçaya bölün.Bir tanesini merdane yardımıyla dikdörtgen biçiminde açın. Ortasına pastırmalı içi koyun.Hamurun önce bir tarafını, sonra diğer tarafını kapatın.Aynı işlemi peynirli iç için de tekrarlayın.Her ikisini de geniş bir fırın tepsisine alın.Üzerine yumurtanın sarısını sürün.Dilerseniz susam çörek otu serpin. Orta ısılı fırında 30 dakika kadar pişirin.