Kabaklı Pide

Yayınlanma Hamur İşleri

ZORLUK: kolay

MALZEMELER

  • yarım kilo ekmek hamuru
  • 1 adet soğan
  • 2 adet kabak
  • 50 gr gravyer peyniri
  • 1 demet maydanoz
  • zeytinyağ
  • 1 adet etsuyu tableti
  • sarımsak
  • tuz, karabiber
  • 4 Kişilik

 

HAZIRLANIŞI

Kabakları yıkayıp uçlarını kesip halka şekilde yaklaşık 1 cm kalınlığında doğrayın. Soğanları soyun ve ince dilimleyin. Soyulmuş bir diş sarımsağı ayıklanıp yıkanmış maydanozla birlikte kıyın. Ikisini beraberce bir çorbakaşığı zeytinyağında, kısık ateşte, soğanla

çevirin. Sonra kabakları ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırarak birkaç dakika kızartın.Ufaladığınız etsuyu tabletini, tuzu ve 2 çorbakaşığı suyu ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirmeye davam edin.

Bu arada hamuru düz bir zemine yaydıktan sonra zeytinyağıyla yağlanmış yuvarlak bir tepsiye döşeyin. Hamuru biraz esneterek tüm tepsiyi kaplamasını sağlayın . Üstüne zeytinyağı gezdirdikten sonra hazırlanmış kabakları yerleştirin. Biraz tuz ve karabiber serpin.

Pideyi önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 20 dakika bekletin. Çıkardıktan sonra üstüne rendelenmiş gravyer peyniri serpip yeniden birkaç dakika, peynir hafifçe kızarana kadar fırında bekletin. Sıcak sıcak veya soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.