Zereshk Pilavı
ZORLUK:
MALZEMELER
-
1 adet tavuk budu
-
Kızartmak için:
-
Sıvı yağ
-
Yarım çay kaşığı safran
-
1 çay kaşığı şeker
-
1 çorba kaşığı sıvı yağ
-
Yarım su bardağı zereshk
-
1 su bardağı Amerikan pirinci
-
1 su bardağı sıcak su
-
2 çorba kaşığı yağ
HAZIRLANIŞI
Tavuk budunu haşladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Küçük bir tavada safranı, şekeri, l çorba kaşığı sıvı yağı ve yarım su bardağı zereshki karıştırın. Orta hararetli ateşte 5 dakika kavurun. Ayrı bir tencerede bir buçuk su bardağı sıcak su ile 1 su bardağı pirinci pişirdikten sonra servis tabağına aldığınız pilavın üzerine zereshkleri dökün. Tavuk buduyla birlikte servis yapın.