Zereshk Pilavı

Yayınlanma Pilavlar

ZORLUK: zor

MALZEMELER

  • 1 adet tavuk budu
  • Kızartmak için:
  • Sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı safran
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı zereshk
  • 1 su bardağı Amerikan pirinci
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 çorba kaşığı yağ

HAZIRLANIŞI

Tavuk budunu haşladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Küçük bir tavada safranı, şekeri, l çorba kaşığı sıvı yağı ve yarım su bardağı zereshki karıştırın. Orta hararetli ateşte 5 dakika kavurun. Ayrı bir tencerede bir buçuk su bardağı sıcak su ile 1 su bardağı pirinci pişirdikten sonra servis tabağına aldığınız pilavın üzerine zereshkleri dökün. Tavuk buduyla birlikte servis yapın.