Sirkeli Patates Püresi

Yayınlanma Sebze Yemekleri

ZORLUK: kolay 

MALZEMELER

  • 1,2 kg patates
  • 20 diş sarmısak
  • 120 gr margarin
  • 2 tatlı kaşığı un
  • 2-3 tatlı kaşığı çiğ krema
  • 1 su bardağı süt
  • karabiber
  • tuz
  • süt
  • 2 tatlı kaşığı kıyılmış fesleğen

HAZIRLANIŞI

Sarmısakları kabuklarını soymadan sütle beraber kaynatın. Bir an ateşte tutarak karıştırın sonra soğuyana kadar bekleyin. Sarmısakları soyun. Patatesleri yıkadıktan sonra buharda pişirin. Suyunu süzün ve soğumadan soyun. Margarini yarısını eritini sarmısakları da ekleyin ağzını kapaarak yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirin. Sarmısaklar kızarmaya başlayınca yağdan çıkarın. Aynı yağa un dökün ve topaklanmadan kavurun. Kıvamına gelince yavaş yavaş sütü ekleyin. Yaklaşık 7-8 dakika karıştırarak pişirin. Tuz-biber atın ve sarmısaklı suyu ekleyin. Sıcak patatesleri süzgeçten geçirin, sosu ekleyin soğumaması için kısık ateşte tutun iyice karıştırın. İçine kalan margarini, fesleğeni, çiğ kremayı ve tuzu da ekleyin hemen servis yapın.