Ekşili Kabak

Yayınlanma Sebze Yemekleri

ZORLUK:kolay

MALZEMELER

  • 1 çorba kaşığı salça
  • 100 gr mercimek
  • 1 baş sarmısak
  • 1 avuç nohut
  • 2 baş soğan
  • 1 kg kabak
  • 2 adet limon
  • kuru nane
  • margarin
  • tuz

HAZIRLANIŞI

Kıydığınız soğanları yağda öldürün, salça ekleyip biraz daha pişirin. Halka halka kestiğiniz kabakları ve önceden haşladığınız mercimek ve nohudu, 2 bardak sıcak su ve tuzla birlikte tencereye katıp, pişirin. Yemeği ateşten almadan 5 beş dakika önce üzerine, havanda dövüp limon suyuyla karıştırdığınız sarmısaklı sosu dökün, iki kaşık kuru nane gezdirin ve ateşten alın.