Kayık Patlıcan

Yayınlanma Sebze Yemekleri

kolayZORLUK:  

MALZEMELER

  • 8 adet orta boy yumuşak patlıcan
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • yarım demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • yeteri kadar tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • kızartmak için sıvıyağ

HAZIRLANIŞI

3 adet patlıcanı birkaç yerinden delerek

közleyin. Kabuklarını soyup yıkayın. Ayrı bir yerde yoğurdu çırpın. Zeytinyağını, limon suyunu, sirkeyi, sarımsağı,ince kıyılmış

dereotunu, tuzunu ve karabiberini de koyarak bir sos hazırlayın. Patlıcanlarla karıştırın.

Kalan patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. Tuzlayıp 10 dakika beklettikten sonra suyunu sıkın. Kağıt havlu ile kurutarak bol yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Daha sora servis tabağına koyun. Karnıyarıkta olduğu gibi

patlıcanların karnını yararak hazırladığınız sosu patlıcanlara doldurun. Domates ve biberle süsledikten sonra servise sunun.