Yazdır

Tropik Meyveli Krema

Yayınlanma Tatlılar

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 4 yumurta
  • 1 limon
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı tarçın
  • 10-15 adet kiraz
  • 80 gr şamfıstığı
  • çiğ krema
  • 50 gr badem
  • 2 su bardağı süt
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 4 dilim taze ananas (veya kiwi, mango vs.)
  • 6 Kişilik

HAZIRLANIŞI

İçine tarçın,vanilya koyup bir limonun kabuğunu rendelediğiniz sütü kaynatın

Süt ılınırken, diğer bir kapta yumurta sarılarını tozşekerle, köpüklü bir kıvama gelinceye kadar çırpın.

Karışıma azar azar ılık sütü ilave edin. Bir yandan da çırpma aletiyle karıştırmaya devam edin. Kabı ateşe koyun ve kremayı, daha katı bir hal alıncaya kadar pişirin. Sonra da tamamen soğumaya bırakın.

Kremaya, kar haline gelinceye kadar çırptığınız yumurta akını katın. Karışımı ikiye biri daha az diğeri daha çok olacak şekilde ikiye ayırını. Az olanına kremayı ve mikserden geçirilmiş şamfıstıklarını ilave edin. ݝki karışımı,birbirlerine karıştırmadan buzlukta dondurun.

Servis esnasında iki tür kremayı top haline getirin, buzdolabında soğuttuğunuz kupalara koyun ve küçük doğranmış ananasları ( mangoları, kiwileri..) ilave edin. Bunu kirazlarla süsleyip, üzerlerine ince badem serpip servis yapın.