Yazdır

Kabak Tatlısı

Yayınlanma Tatlılar

ZORLUK: çok kolay

MALZEMELER

  • 2 kilo kadar doğranmış, ayıklanmış tatlı kabağı
  • Yarım kilo toz şeker
  • 200 gram çekilmiş ceviz

HAZIRLANIŞI

Kabaklar yıkanıp iri parçalar halinde doğranır ve altı düz bir tencereye dizilir. Üzerine şekerin tamamı ilave edilir, tencerenin kapağı kapanır. Yaklaşık 4-5 saat kadar bu şekilde bırakılır. Bu sürenin sonunda kabak hafifçe sulanır. Bu şekilde kısık ateşe konur. 1 saat kadar ağır ateşte pişirilir. Ilındıktan sonra üzerine çekilmiş ceviz serpilir.

Not: Kabaklar akşamdan ıslatılarak sabahleyin pişirilirse daha lezzetli olur. Zamanı kıymetli olanlar için bekletmeye gerek yoktur. şekerin üzerine 3 bardak kadar su ilave edilip pişirilebilir.