Yazdır

Meyveli Prenses Tatlısı

Yayınlanma Tatlılar

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 6 kişilik
  • 1 adet muz
  • 2 adet şeftali
  • 15 adet vişne
  • 10 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker

HAZIRLANIŞI

şeftalileri soyduktan sonra dilimleyin. Küçük bir tencereye alın, 1 çay bardağı su ve bir çorba kaşığı toz şeket ekleyip 4 dakika kadar pişirin. Çukur bir tencerede mısır nişastası, tozşeker, irmik ve sütü kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra düz bir kalıba dökün, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerini muz, vişne ve şeftali dilimleri ile süsleyin.