Yazdır

Muhasebeci Tatlısı

Yayınlanma Tatlılar

ZORLUK: çok kolay

MALZEMELER

  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı fındık
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • kızartmak için sıvıyağ
  • üstü için pudra şekeri

HAZIRLANIŞI

Una, yumurtayı, sütü, şekeri, fındığı, bir tutam tuzu, margarini ekleyin.Ele yapışacak hamur olana dek yoğurun. Üstünü örtüp 30 dakika dinlendirin. Masayı ve hamurun üstünü unlayıp hamur yarım parmak kalınlığında oluncaya kadar açınız.Küçük üçgenler halinde kesip kızgın yağda kızartın. Üzerine pudra şekeri serpin.