Çin Usulü Ballı Tavuk

Yayınlanma Tavuk Yemekleri

ZORLUK: zor

MALZEMELER

  • 600 g tavuk göğsü
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • yarım portakalın suyu
  • 1.5 su bardağı tavuk suyu (veya su)
  • 100 gr kavrulmuş yer fıstığı
  • 3 çorba kaşığı bal
  • 3 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 demet taze soğan
  • 20 g taze zencefil, kıyılımış
  • 1 tane kırmızı dolmalık biber
  • 4 çorba kaşığı mısıryağı
  • 3 çorba kaşığı şeri veya portakal likörü
  • tuz
  • karabiber
  • 4 kişilik

HAZIRLANIŞI

Tavuk göğsünü parmak kalınlığında doğrayıp, soya sosu, portakal suyu, şeri, karabiber, zencefil, köri, bal, ve iri doğranmış taze soğan ile karıştırarak 20 dakika beklemeye bırakın. Terbiyelenmiş etin, suyunu süzüp, kızgın yağda kızartın. Tavadan alıp sıcak bir yerde bekletin. Biberleri çubuk çubuk doğrayın, kalan soğanı da dilimleyip ekleyerek, yağda 3-4 dakika kızartın. Ayırdığınız tavuk suyu ve terbiyeyi ekleyin, hepsini 5 dakika pişirin. Mısır nişastasını bir miktar suyun içiersinde eritin, tavada biraz kaynatıktan sonra beklemeye bıraktığınız tavuk etlerini ve tuzu ilave edin, bir kaç kez çevirip ateşten alın. Kavrulmuş fıstık ile süsleyerel servis yapın.