Kaşarlı Tavuk şnitzel

Yayınlanma Tavuk Yemekleri

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 8 parça tavuk eti (kemiksiz, dövülmüş göğüs kısmı)
  • 125 gr tereyağ
  • yarım demet maydanoz, ince kıyılmış
  • 250 gr dil peyniri
  • tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Tereyağ, maydanoz, karabiber ve tuzu krema halinde kanştırın. şnitzelleri dizip, üzerlerine hazırladığınız karışımı sürün . Bir miktar karışımı daha sonra sürmek üzere bir kenara ayırın. şnitzellerin ortasına birer parça dil peyniri koyun. Yaprak sarması gibi kenarlarını kapatarak sarın, yağladığınız payreks bir kaba dizin. Üzerine kalan maydanozlu tereyağı sürün. Kızgın fınnda yirmi dakika pişirin. Etin fazla pişip kurumamasına, sertleşmemesine özen gösterin.