Körili Piliç

Yayınlanma Tavuk Yemekleri

ZORLUK: kolay

MALZEMELER

  • 4 kişilik:
  • 1 adet yarka piliç
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı ince kıyılmış elma
  • 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
  • 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış kereviz
  • 1 çorba kaşığı un
  • ½ tatlı kaşığı tuz
  • ½ tatlı kaşığı köri
  • 1 kahve fincanı beyaz şarap
  • 1 tatlı kaşığı ketçap
  • 1 kahve fincanı krema (yoksa şart değil)
  • 2 ½ su bardağı tavuk suyu yada et suyu yada su

HAZIRLANIŞI

Pilici dörde bölün, butların açılmaması için bacak kemiklerini hafif yontup but derisini delip deriye geçin veya pilicin incik kısmını buduna sicimle bağlayın. Yağı bir tencereye koyup kızdırın. Piliçleri ilave edip üçer dakika alt ve üst kızartın. Soğan, elma ve kereviz ekleyerek iki dakika kavurup ununu da ekleyerek karıştırın.Ketçap, köri ve beyaz şarabını da ilave ederek karıştırın. Üzerine tavuk suyunu ve tuzunu koyarak ağır ateşte 35 dakika pişirip ateşten alın. Piliçleri bir güvece çıkarın, sosun içine kremayı ilave edip karıştırıp piliçlerin üzerine dökün ve servis edin.