Pofidik Börek

Yayınlanma Tavuk Yemekleri

ZORLUK: çok kolay

MALZEMELER

  • 18 adet tost ekmeği
  • 150 gr ıspanak
  • 2 parça tavuk göğsü
  • 1 adet havuç
  • 2 adet yumurta
  • 2 bardak süt
  • baharat
  • katı yağ
  • tuz
  • kaşar ve beyaz peynir

HAZIRLANIŞI

Tost ekmeklerinin kenarlarını(koyu kısımlarını)çıkartın. Ekmeklerin bir yüzüne katı yağ sürün yağli kısım uste gelecek şekilde 9 tane ekmeği

tepsiye dizin. Ispanakları soğan ile kavurup üzerine baharat döüp hafif ılınması beklenir bu arada tavuklar didiklenir ve tavada hafif renk

değiştirene kadar kavrulur, üzerine havuç rendelenir. Bu işlemler tamamlandıktan sonra tepsiye dizdiğimiz ekmeklerin üzerine önce tavuklar, sonra ıspanak ve beyaz peynir konulur. Kalan tost ekmeklerinin yağlı kısmı üste gelecek şekilde dizilir. 2 adet yumurta ve 2 bardak süt çırpıldıktan sonra ekmeklerin üzerine dökülür kaşar peyniri konur. Fırında üzeri kızarana kadar tutulur.