Pirinçli Katmer Köfte

Yayınlanma Yarışma Tarifleri

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 3 su bardağı pirinç
  • 4 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • 4 orta boy havuç
  • 2 adet patates
  • 5 adet yumurta
  • maydanoz
  • karabiber
  • kırmızıbiber
  • alabildiğince un
  • sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Princi çelik tencerede 5 bardak su ile kısık ateşte pişirin. Başka bir tencerede havuç ve patatesleri haşlayın. Haşlanan malzemeler ezilerek kuş üzümü ile karıştırılır. Bunların üzerine suyu çekilen pirinç, karabiber, kırmızıbiber, tuz ve biraz un ilave edilir. Bu malzemeler yumurta büyüklüğünde köfte haline getirilir. Önceden çırptığımız yumurtaların içine batırılarak kızgın yağda kızartılır. Kızaran pirinçli köftemiz servis tabağına alınarak üzerine kırmızıbiber ve maydanoz ile süslenerek servis yapılır.